Links Rechts… 70 miljoen streams!

Soms ben je dagen aan het zwoegen op een liedje en flopt het genadeloos en soms heb je een gek ideetje (waarvan je twijfelt of je het wel moet doen omdat het te makkelijk is) maar zet je het ‘toch maar’ in elkaar..

We werden gevraagd door (destijds) “Sensation Waailand” of we een liedje voor hun evenement wilde maken met Snollebollekes, dus Jurjen en ik gingen op zijn zoldertje in Hilversum een beetje kloten.

In de single “Bam Bam (Bam)” zat al een stukje waar het ‘links-rechts’ in voorkwam alleen in die single werkte dat niet, dus ik zei: “Laten we dit gewoon nog een keer doen maar dan het liedje wat duidelijker maken voor het voor het publiek hoe dit dan moest gebeuren, kijken of het nu wel werkt.”

We gingen wat zinnen opschrijven en ik neuriede een melodietje dat een beetje de invalshoek had van ‘Like it Loud’, Jurjen speelde dit na en we zochten er wat old-school synth geluiden bij.

De meeste Snollebollekes singles maakten we af en een andere studio met moderne en betere apparatuur maar deze zouden we zelf afmaken.

We hadden wat steekwoorden voor de tekst na 2 uur was de demo klaar.

De platenmaatschappij vond het echter zo leuk dat ze het liedje als single wilde uitbrengen, dus wij nog een aangepaste tekst gemaakt die wat meer geschikt was voor een algemeen feestje.

Zelf vond ik m’n zin; “Het is jammer van de zolder maar het dak dat gaat eraf” toch wel geslaagd.
Omdat het een ‘tussendoortje’ was namen we niet eens een clip op…

Ik denk dat ik het nummer minstens 1,5 jaar heb gedraaid terwijl veel mensen het nog niet kenden of leuk vonden, ieder optreden (en met mij vele collega DJ’s) het maar weer proberen en uitleggen hoe mensen moesten gaan staan, welke kant ze op moesten, erbij aftellen enz.

Toen het eerst bij NAC en later bij de Oranje Leeuwinnen werd opgepikt en we het nummer ook bij Mental Theo op een groot festival konden doen, ging het ineens hard!

Et voilá… Aldaar toch wel een klassieker!

Nu dus ruim 70 miljoen streams! (40 miljoen op Spotify en 30 miljoen op youtube) en nog los van vele losse filmpjes, live versies en remixen)

Toch wel een beetje trots…