De DJ loopbaan van DJ Maurice is pas echt begonnen toen hij in 1997 de resident DJ werd bij de Après Skihut Rotterdam.  DJ Maurice was de maker en bedenker van de met veel gouden platen bekroonde Après Skihut cd’s waarvan er in de loop der jaren meer dan 1 miljoen zijn verkocht.
De draaistijl van DJ Maurice bestaat uit een mix veel verschillende muziekstijlen zodat iedereen in korte tijd zijn/haar favoriete muziek voorbij hoort komen, maar niemand verveeld wordt door te lange nummers.
Hij is niet voor niets al jaren de meest bekroonde #1 Party Jock van Nederland!

DJ Maurice draait vaak in het buitenland zoals in het Heineken Café op Gran Canaria, discotheek Pacha in Salou en Colossos, Cartoons en Tropics in Llorett de Mar. Ook kun je hem regelmatig vinden in de wintersportgebieden zoals Mayrhofen, Kirchberg, Westendorf, Solden, Val Thorens en Gerlos.
Ook is hij samen met collega’s als Armin van Buuren, Afrojack en Quintino gast DJ geweest bij de Radio 538 en Radio Veronica trips naar Oostenrijk en Frankrijk.

Dj Maurice heeft die ruim 20 jaar heeft hij zo’n 500 liedjes opgenomen!
Hij heeft de meeste hits geproduceert van Immer Hansi, Tim Schalkx en Marco Kraats.
Maar ook maakte hij liedjes voor Gebroeders Ko, Jan Smit, Gerard Joling, Wolter Kroes en Django Wagner.
In 2001 heeft Maurice het liedje  “Remember” van Summerlove gemaakt, ondertussen is dat echt een wereldhit geworden. Het stond in vele landen op nummer 1 en hij heeft in 2008 een plagiaat rechtszaak gewonnen van Amerikaanse superster Akon omdat die dit liedje illegaal had nagemaakt.

Ook bedacht hij de act Snollebollekes en maakte hij samen met Jurjen Gofers de hits zoals de klassieker “Links Rechts”. Tevens stond hij aan het begin van de populaire GelreDome concerten.

DJ Maurice is nog bijna wekelijks aan het draaien in feesttenten, bedrijfsfeesten, discotheken, bruiloften en clubs in binnen- en buitenland.