Tijdens de opleiding MTRO kreeg Maurice Huismans de kans om af en toe samen met andere leerlingen of leraren tijdens een schoolfeestjes te draaien. Toen Maurice tijdens een “werkvakantie” in Calella in Spanje de kans kreeg om af en toe eens een plaatje op te zetten met de huis dj, kreeg hij het mixen een beetje door en een nieuwe hobby werd geboren. Tijdens zijn stage in Italië als reisleider ging Maurice wat vaker draaien in de plaatselijke discotheek en begon hij met (toen nog) cassette bandjes op te nemen.

Na het afronden van zijn opleidingen werd Maurice door zijn moeder vriendelijk, doch dringend, verzocht eens aan het werk te gaan en zij vond voor hem een advertentie waar een dj werd gezocht voor Café Hallo in Scheveningen. Hier begon Maurice voor het eerst (met weinig ervaring) als dj te werken. In dit feestcafé leerde hij zichzelf het mixen aan en begon hij te oefenen met kortere stukjes van liedjes te draaien. Na een klein jaar kwam hij Chiel Jongejan tegen die in Rotterdam een Skihut wilde beginnen.

De dj loopbaan van DJ Maurice is pas echt begonnen toen hij in 1997 bij de Apres Skihut is gaan werken.
Het waren lange avonden en 5 of 6 dagen in de week hard werken aan een nieuw concept want voorbeelden waren er toen nog niet. Binnen een vrij korte tijd werd de Après Skihut een gevestigd begrip in Nederland en was deze zaak een voorbeeld voor de vele feestcafés die Nederland ondertussen rijk is.

DJ Maurice was de maker en bedenker van de bekende en met veel gouden platen bekroonde Après Skihut cd’s waarvan er in de loop van de jaren meer dan 1 miljoen zijn verkocht. Veel van de liedjes op deze CD werden destijds ook gemaakt door Maurice, vaak werden deze ingezongen door de skihut zangers waarvan er velen later bekende feestartiesten werden.

De draaistijl van DJ Maurice bestaat uit veel verschillende muziekstijlen. Hij mixt deze allemaal door elkaar zodat iedereen in korte tijd zijn/haar favoriete muziek voorbij hoort komen, maar niemand verveeld wordt door te lange nummers, dit met het doel de stemming de hele avond top te houden!
De muziekstijlen variëren van House tot R&B, van Rock tot Hardcore en van Nederlandstalig tot Dance Classics, echt alles dus.
Hij is niet voor niets al jaren de meest bekroonde #1 Party Jock van Nederland!

DJ Maurice draait vanaf 2000 vaak in het buitenland, vooral de zomers met de Après Skihut on tour op Gran Canaria waren legendarisch. Daarna kwamen de bekende Holland party’s in discotheek Pacha in Salou waar hij samen met Jeroen Post, Partysquad en Jeroen Nieuwenhuize wekelijks duizenden Nederlanders liet springen.
Ook bekende zaken als de Arena in Blanes, Colossos en Tropics in Llorett de Mar, Rembrandt in Marmaris, Menfis en Zillion in Calella, Fiesta, Bloopers en Celebration in Albufeira, Het Heineken Cafe en Club Seven in Gran Canaria en zaken in Malgrat de Mar en Mallorca zijn al los gegaan op de beats van Maurice.

Aangezien Maurice ook een fanatiek skiër en snowboarder is, kun je hem regelmatig vinden in de wintersportgebieden.
ZO heeft hij vaak in Mayrhofen, Kirchberg, Westendorf, Solden, Val Thorens, Gerlos, Les deux Alps, Val Thorens en Hinterglemm gedraaid.
Ook is hij samen met collega’s als Armin van Buuren, Afrojack en Quintino gast DJ geweest bij de Radio 538 trips naar Oostenrijk en Frankrijk.

Dj Maurice steekt veel tijd in het produceren van platen, daarom hebben we op deze website een aparte pagina gemaakt over deze PRODUCTIES.
In die bijna 20 jaar heeft hij zo’n 400 liedjes opgenomen!
In 2004 nam DJ Maurice het platenlabel Partyhouse over, op dit label bracht hij veel “party muziek” uit.

In 2001 heeft Maurice samen met vriend/collega Dj Yorit de plaat “Remember” van Summerlove gemaakt, ondertussen is het echt een wereldhit geworden.
De eerste versie is in Nederland, Zuid Amerika en Zuid- en Oost Europa uitgebracht. In veel landen waaronder Rusland, Zweden, Portugal en Roemenië hebben zij hiervoor optredens gedaan als DJ en ook met de act die zij hiervoor hebben opgericht.
In 2005 is er een nieuwe versie van deze plaat opgenomen met de Spaanse zanger David Tavaré.
Deze versie stond in de zomer van 2006 op nummer 1 in Spanje en is ook in veel andere landen uitgebracht.
Ook is dit liedje door verschillende andere artiesten gecoverd zoals The Underdog Project (Duitsland) en Eddy Herrera (Dominicaanse Republiek).
Dit nummer is in 2008 “ geleend” door de Amerikaanse superster Akon. Hij gebruikte Summerlove als basis voor zijn hit “ Right Now” die hij samen met de Nederlandse producer Giorgio Tuinfort zou hebben geschreven. Maurice en Yorit hebben toen een plagiaat rechtszaak aangespannen en zijn door de Buma Stemra in het gelijk gesteld en zijn nu dus ook mede schrijvers van deze wereldhit.
In 2008 is Maurice met een collega begonnen met Showbureau, een boekings- en artiestenbureau. Sinds 2011 doet Maurice dit alleen. Showbureau is een entertainment bureau waar iedereen bekende en minder bekende artiesten en acts kan boeken voor feesten en discotheken.
Meer informatie op de websites: www.showbureau.nl

Tegenwoordig is Maurice erg druk met het exclusief produceren voor andere artiesten zoals: Snollebollekes, Pascal Redeker en Marco Kraats en maakt hij ook veel liedjes voor andere ariesten. Door zijn ervaring regelt hij voor veel van deze artiesten ook de boekingen en het management. Natuurlijk is hij nog wekelijks aan het draaien in feesttenten, bedrijfsfeesten, discotheken, bruiloften en clubs in binnen- en buitenland.